Mifa: “Beschouw de stagiair niet alleen als een werkkracht.”

 In Genomineerde stagebedrijven 2018

Bij Mifa vinden ze het enorm belangrijk dat er goede begeleiding geboden wordt om een win-win situatie te creëren. Stagiairs leren iets van Mifa en Mifa leert iets van stagiairs.

 

Zet jouw bedrijf de stagiair wel eens in het zonnetje?

“Bij ons maken stagiairs echt onderdeel uit van het team. Ook gaan we vaak ieder half jaar een uitje doen met het bedrijf. Deze mogen de stagiairs zelf organiseren en dan gaan we er vervolgens met z’n allen lekker op uit.”

 

Wat is de reden voor jullie als bedrijf om met stagiairs te werken?

“Ten eerste vinden we het leuk om jonge mensen te helpen en te stimuleren. We hebben veel ervaring op het gebied van techniek en we vinden het leuk om deze kennis over te dragen aan studenten. Verder halen wij als bedrijf ook veel uit het werk van de stagiair. We laten de stagiair goed tot zijn recht komen, waardoor er altijd een positieve samenwerking ontstaat.”

 

Welke werkzaamheden voeren stagiairs zoal bij jullie uit?

“Vaak hebben we stagiairs die Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde of Mechatronica studeren. Ze maken deel uit van de R&D afdeling en ze voeren vanuit die afdeling opdrachten uit die Mifa vooruit help op het gebied van haar productiemogelijkheden. Hierbij moet je denken aan het ontwikkelen van verbeteringen of het opzetten van nieuwe productlijnen. Een voorbeeld is de ontwikkeling van nieuwe robottoepassingen zoals een freesrobot of co-robot. Daarnaast lopen er ook onderzoeken naar het intelligenter maken van machines, het toepassen van 3D-print technologie binnen onze organisatie en de aanschaf en implementatie van nieuwe machines. Een laatste werkgebied van R&D is de materiaalkundige en chemische kant die komt kijken bij de productie en coating van aluminium producten. Ook hier liggen altijd uitdagingen”

 

Kun je me iets vertellen over jullie begeleiding voor stagiairs en hoe dat in z’n werk gaat?

“De stagiairs worden altijd gekoppeld aan een medewerker van Mifa die jarenlange ervaring heeft met het begeleiden. Er wordt wekelijks een gesprek gevoerd waarin de voortgang van de stage wordt bewaakt. Hierdoor bereiken we een goede win-win situatie. De stagiair leert veel en Mifa heeft er baat bij.”

 

Op welke manier betrekken jullie stagiairs bij het bedrijf?

“Ze krijgen altijd een introductie waarin ze het hele bedrijf zien en de belangrijkste mensen een handje schudden. Daarna gaan daarna dieper in op hun actuele opdracht. Al gauw leren ze het bedrijf en product beter kennen. Ze vinden meestal snel hun weg in het bedrijf om informatie te krijgen en zo worden er al snel contacten gelegd. We hebben geen geheimen voor een stagiair, zolang informatie van belang is voor de opdracht wordt deze verstrekt.”

 

Hoeveel stagevergoeding bieden jullie stagiairs per maand?

“Dat verschilt of het een meewerk-stage of een afstudeerstage betreft. Het ligt rond de €400-500 en dat is exclusief reiskostenvergoeding.”

 

Met welke drie woorden zouden stagiairs jullie bedrijf omschrijven?

“Stagiairs zouden Mifa omschrijven als een veelzijdig, verrassend en leerzaam bedrijf.”

 

Wat zouden andere stagebedrijven van jullie kunnen leren?

“Een stagiair niet alleen als een werkkracht beschouwen, maar ook proberen om er samen iets leuks van te maken. De mate van begeleiding zal uiteindelijk bepalen of de stageperiode succesvol wordt. Maak het daarnaast ook gezellig.”

 

Waarom zou jouw bedrijf het stagebedrijf van 2018 moeten worden?

“Omdat wij goede professionele begeleiding kunnen bieden. We weten toch iedere keer de win-win balans te vinden tussen student en bedrijf. We hebben een brede technologische uitdagingen zodat er voor iedere stagiair een uitdaging te vinden is binnen Mifa. Verder houden we van een lolletje en dat maakt het erg leuk bij ons. Een groot deel van de medewerkers heeft hier vroeger stage gelopen en is vervolgens gebleven of later teruggekomen.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search