NewCakes: “De reden dat wij met stagiairs werken is heel divers.”

 In Genomineerde stagebedrijven 2017

Waarom denkt u als stagebedrijf genomineerd te zijn voor de titel ‘stagebedrijf van het jaar’?
“Wij laten onze stagiairs heel veel meedraaien binnen onze organisatie. Ze mogen bijvoorbeeld bij besprekingen aanwezig zijn. We betrekken ze overal bij, ook bij externe partijen. De stagiairs mogen op iedere afdeling meedraaien.”

Waarom zou uw bedrijf het stagebedrijf van 2017 moeten worden?
“Wij bieden heel veel mogelijkheden binnen ons bedrijf. Zo kunnen stagiairs zichzelf ontwikkelen. We stimuleren ze ook om met zo veel mogelijk eigen ideeën te komen. Doordat stagiairs een goed eigen initiatief en inzet tonen, kunnen ze veel kansen voor zichzelf creëren. Ze zien bij ons veel facetten van het bedrijf. Als je bij ons veel eigen initiatief neemt en ook aangrijpt, zien we dat je daarbij open staat voor verschillende facetten van het bedrijf. Wij zijn als bedrijf heel open. De meeste van onze collega’s hebben allemaal duale taken. Je kan veel handvatten krijgen en leren door eigen inzet te tonen. Het aspect waarom wij winnaar moeten worden, is omdat wij stagiairs niet alleen werkervaring geven, maar we maken ze ook weerbaarder en onderscheidend in het werkveld. Dat is toch uiteindelijk het doel van stage, de handvatten krijgen om bij volgende stappen in je carrière onderscheidend te zijn.”

Wat is de reden voor jullie als bedrijf om met stagiairs te werken?
“De reden dat wij met stagiairs werken is heel divers. Ik heb hier zelf deze afdeling opgezet en heb zelf mijn kennen moeten opdoen. Op het moment dat ik versterkende kennis nodig heb, kan ik daarvoor ook stagiairs voor gebruiken. Hoe leuk en goed is het om iemand te werven die aan het begin staat, zo kan je weer van elkaar leren. Ik heb heel veel van hen opgestoken. Ze brengen weer nieuwe inzichten mee en kennen ook weer nieuwe werkmethodes. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens heel gezellig.”

Welke werkzaamheden verrichten stagiairs zoal uit bij jullie?
“Dat is bij ons heel erg divers. Bijvoorbeeld specificatiebeheer, wij zijn een groothandel en een private label. Vanuit de groothandel is specificatie beheer heel belangrijk. De stagiair die we nu hebben heeft heel veel meer facetten van het bedrijf meegemaakt. Ze zien alle kanten en komen overal mee in aanmerking. Het gaat van vertaling van ingrediënten tot consumentenverpakking. Ze mogen ook producten testen, kwaliteitstesten en noem zo maar op.”

Hoeveel stagevergoeding krijgen stagiairs per maand wanneer ze bij jullie in dienst zijn?
“300 tot 350 euro per maand. Dit geld voor vier dagen in de week stage lopen.”

Met hoeveel stagiairs werken jullie gemiddeld per half jaar?
“2 stagiairs per half jaar. 1 op de marketing en 1 op de kwaliteitsafdeling. In het verleden werkte we ook met 2 stagiairs tegelijkertijd, maar dat gaat op dit moment niet meer. Daar hebben we momenteel de werkplekken niet voor.”

Geven jullie stagiairs extra aandacht op de dag van de stagiair? Zo ja, hoe uit zich dit?
“We zetten het bij deze in onze agenda. We zullen die dag zeker slingers ophangen. Wij zijn een bedrijf dat de stagiairs hier eigenlijk elke dag in het zonnetje zetten. Ze worden bij ons overal bij betrokken. Hier wordt geen enkel onderscheid gemaakt tussen een collega en een stagiair. Het is ook niet voor niks dat ex-stagiairs graag terug willen komen. We proberen het zo leuk en aantrekkelijk mogelijk te maken.”

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search