Stagebedrijf van het jaar 2019 PXL.Widgets over stage lopen tijdens de coronacrisis

Stage lopen ziet er anders uit tijdens de coronacrisis. Vragen als ‘Hoe coach je een stagiair op afstand’ en ‘Wat gebeurd er in de aankomende stageperiode’ komen al snel naar boven. Om hier achter te komen, hebben we deze vragen gesteld aan stagebedrijf van het jaar 2019, PXL.Widgets. 

Hoe gaan jullie op dit moment om met de corona crisis?
We zitten in de digitale busisness. We hebben nog nooit zoveel videocalls gehad als nu, al zijn we meer van de fysieke meetings. Op dit moment 95% van ons personeel dan ook thuis, hierbij letten we er goed op dat we elke dag contact hebben. Dit doen we door projectgroepen te maken, deze spreken samen af wat de contactmomenten per dag zijn. Deze contactmoment zijn in principe gewoon stand-ups, maar dag digitaal. Aan het einde van de dag hebben we een gezamelijke afsluiting.

Verder vinden we het belangrijk dat we één op één contact onderhouden met onze werknemers én stagiairs. Hoe gaat het nu met werk? Hoe gaat het thuiswerken? Hoe gaat het met de situatie rondom corona thuis? Dit doen we gemiddeld één keer per week. Ook vragen we van onze medewerkers en stagiairs dat ze gewoon doen wat ze normaliter ook doen. Dus vragen stellen wanneer je vragen hebt, bel gewoon op en voel je niet bezwaard. Vragen stellen is belangrijk en wij zijn een commitment met je aangegaan om je zo goed mogelijk te begeleiden, dat geldt ook in deze periode. Dus nogmaals, als je vragen hebt gewoon bellen!

De vragen moeten nu wel echt toegespitst worden, aangezien de tijd nu waardevoller is. Op de werkvloer loop je naar iemand toe en maak je een praatje wanneer je een vraagt hebt. Nu moet je de telefoon pakken en iemand op bellen, dit vraagt best wat tijd van iemand. Vaak zijn diegene waar je een vraag aan stelt bijvoorbeeld senior developers. Die mensen krijgen héél de dag belletjes, mailtjes, en andere dingen die tijd vragen. Dus je moet kort en bondig zijn, probeer het echt zo efficiënt mogelijk te doen. Dit vragen we van medewerkers en stagiairs.

Merken jullie vanuit de stagiairs en/of scholen dat het de stageperiode moeilijker maakt?
Gelukkig niet. Tot heden is er ook nog niemand vertrokkenn, alles gaat goed op dit moment. Er zijn zelfs twee personen aan het afstuderen, die zijn zich nu klaar aan het maken voor hun afstudeerzittingen. Dit is natuurlijk wel wat onwennig, aangezien hier ook de nodige maatregelen voor getroffen zijn.

Hebben jullie op dit moment aanmeldingen om stage te lopen of loopt dit erg terug?
Het is nu nog te vroeg om daar iets van te merken, want we zoeken stagiairs voor september. Wel misschien we de fysieke dingen. We hebben jaarlijks een beurs op de stagemarkt van de HVA, dan heb je binnen een paar uur een hoop aanmeldingen. Nu kan dit niet. Je kunt naar ze toe lopen en je verhaal doen. Hierin zullen we flink wat verschil gaan merken, want we hebben natuurlijk niet de bekendheid van een Douwe Egberts, Albert Heijn, of de grote consultancy partijen. Al met al loopt het wel een beetje achter, maar we hebben nog genoeg aanmeldingen.

Wat doen jullie op dit moment om stagiairs te werven?
De vacatures staan online, binnenkort gaan we zo op onze sociale kanalen zetten en promoten. We hebben nu onze sollicitatie bijvoorbeeld ook online gezet. Normaal geven we een fysieke tour door het bedrijf, waarna het gesprek volgt. Nu houden we de hele tour via Google Hangouts, dat werkt prima.

Verder hebben we regelmatig groepen studenten die langs komen, dat doen we nu ook online. We hebben contact met onze vasten scholen en instituten en geven dan voor een complete klas een online programma.

Daarnaast zijn we altijd op zoek naar talent. Contact met talenten, zeker in groepsverband, is op dit moment wel wat lastiger. Talent kun je vaak onderscheiden op verschillende factoren, zoals hoe iemand spreekt over een bepaald onderwerp en hoe enthousiast men hierover is. Je ziet en hoort online geen reactie, dus de eerste keer voelde het alsof ik een monoloog aan het houden was.

We doen dus alles wat we normaal ook doen, maar het is nu verplaatst naar online kanalen. Daarnaast hebben we ook veel nieuwe initiatieven gestart om talenten tóch te behouden en op te leiden. Hierin is het ook wennen, maar hierin creëert men ook kansen.

Start typing and press Enter to search