PXL.Widgets: “Wij willen investeren in de stagiair en willen een lange termijn relatie opbouwen”

PXL.Widgets,  digital agency uit Haarlem, heeft de top 3 behaald. In dit interview praten we onder andere over hoe ze naar stagiairs kijken, scholing en begeleiding.

Dag van de stagiair: Waarom denken jullie dat jullie genomineerd zijn?

PXL.Widgets: Wij zijn een bedrijf waarbij wij vinden dat mensen zich veilig moeten voelen. Een veilige werkomgeving is erg belangrijk en zal samen gaan met ontwikkeling. Verder proberen wij ervoor te zorgen dat er bij ons ook een goede leeromgeving is waarbij stagiairs net als onze young professionals behandeld worden. Je hebt misschien wel de titel “stagiair”, maar zo zal er niet naar je gekeken worden en zo zullen wij je ook zeker niet behandelen.

Verder zorgen wij ervoor dat het onboarding traject zo strak mogelijk staat. Op dit moment hebben we zelfs een wachtlijst met stagiairs die bij ons willen stagelopen dus dat zien wij ook als een stukje waardering dat we ons werk toch goed doen. Wij vinden namelijk dat wij niet moeten zorgen dat een student voor ons kiest, maar een student moet voor ons kiezen omdat hij of zij dat wil en zich hier veilig bij voelt. Wij willen namelijk investeren in de stagiair en willen een lange termijn relatie opbouwen met ze en het liefst dat ze met de volle 100% achter hun keuze staan en niet na 4 weken met twijfel rondlopen

Wat is jullie sleutel tot succes?

Wij zorgen ervoor dat elke student goede begeleiding heeft. Dit doen we door middel van een mentor op elke student te zetten zodat hij of zij echt de begeleiding heeft die nodig is. Daarnaast wil 8 op de 10 studenten hier werken als werkstudent. Omdat wij meedenken met de student hebben wij sinds drie maanden het pand op de zaterdag open voor onze werkstudenten. We zijn nu zelfs bezig om ook op de zondag het pand te openen, maar dat is even afwachten in verband met wet- en regelgeving.

Daarnaast geven wij op de donderdagen ook gratis scholingen voor studenten intern, maar ook voor studenten van buitenaf is dit geheel kosteloos. Op deze avonden is de scholing geheel gratis net zoals de pizza’s en het drinken (ook niet geheel onbelangrijk).

Waarom zouden mensen op jullie moeten stemmen?

Los van wat we bovenstaand gezegd hebben vinden wij echt dat men moet investeren in de toekomst en daarmee dus ook de stagiair. Stagiairs zijn hartstikke waardevol en verdienen het ook gewoon om hetzelfde behandeld te worden als werknemers.

Wat is kenmerkend aan het bedrijf?

De mensen die er werken! Wij zijn een grote familie met ambitie, motivatie en passie voor het vak. Mensen kunnen talent hebben, maar wij vinden ambitie, motivatie en passie vele malen belangrijker.

Als je het bedrijf in één zin zou moeten beschrijven. Wat zou deze zin dan zijn?

“PXL.Widgets zorgt voor een veilige omgeving waar studenten tot hun optimale ontwikkeling komen.”

Start typing and press Enter to search