Roos Scholte Albers: “ik stel enorm veel eisen aan mijn eigen werk”

“We hebben Roos, afstudeerstagiaire bij Modoc, gesproken over motivatie, vertrouwen vanuit je stagebedrijf en haar advies voor toekomstige stagiairs.”

Waarom denk je dat je genomineerd bent?

De directrice van het bedrijf had mij genomineerd zonder dat ik er iets van wist, dus ik heb wel even nagevraagd waarom ze mij genomineerd heeft. Ze gaf aan dat ze nog nooit een stagiair had gezien die zo toegewijd aan haar scriptie werkt, dus ze vond dat ik dit verdiende. Collega’s vinden dat ik heel planmatig en gedreven werk. De nominatie vind ik echt een heel erg mooi compliment!

Waarom ben je dan zo gedreven? 

Ik ben vanuit mijzelf enorm gedreven. Dit komt in mijn studie altijd naar voren in dat ik altijd voor het beste resultaat wil gaan en een hoog punt. In mijn nominatie is ook het woord “perfectionistisch” genoemd. Dit past wel bij mij. Ik stel enorm veel eisen aan mijn eigen werk.

Daarnaast wil ik mijn stagebedrijf niet teleurstellen. Modoc investeert veel in mij, dus ik wil ook echt iets opleveren wat toepasbaar is in de dagelijkse praktijk. Ze bieden mij de kans om hier stage te lopen, dus ik geef ze graag iets terug!

Wat biedt jouw stagebedrijf dan in jouw stage?

Ze zijn persoonlijk en betrokken. Daarnaast hebben ze goed werkgeverschap hoog in het vaandel staan. Ik word goed begeleid tijdens mijn stage, maar het persoonlijke aspect zie je ook terug in de nominatie, omdat ze net wat extra persoonlijke aandacht geven, waardoor je je speciaal voelt.

Daarnaast focussen ze zich erg op persoonlijke ontwikkeling. Ik ben nu al naar twee congressen geweest over het onderwerp van mijn scriptie. Daarnaast mag ik volgende week nog naar een ander congres, zodat ik de onderbouwing in mijn scriptie meer kracht kan geven. Bovendien blijf ik met de congressen op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt.

De laatste vraag: wat is jouw advies aan toekomstige stagiairs?

Ga open-minded je stage in; je kunt namelijk enorm veel leren van een stage. Dit klinkt misschien heel cliché, maar de stageperiode geeft je de kans om te ontdekken wat je wel en niet leuk vindt in jouw werkgebied.

Het advies dat ik zou geven, is dat je een keuze moet maken op basis van je gevoel. Kijk goed naar de sfeer van een bedrijf en de collega’s waar jij je prettig bij voelt, omdat je jezelf dan op persoonlijk en professioneel gebied het meest kan ontwikkelen, denk ik.

Start typing and press Enter to search