Top 3 bedrijven: Royal Eijkelkamp

Royal Eijkelkamp werkt als organisatie al geruime tijd samen met studenten in de vorm van stages, afstudeerstages en schoolprojecten. Dit doen zij met veel plezier en met een duidelijke visie. Zo zegt Tessa van Enckevort, HR-manager bij Royal Eijkelkamp, het volgende: ‘’De jeugd heeft de toekomst en daar zijn wij ons als organisatie erg van bewust. Het hele bedrijf deelt deze gedachte, waardoor er draagvlak ontstaat en er binnen meerdere disciplines met studenten samen gewerkt kan worden.’’

Ook René Pierik, degene die Royal Eijkelkamp heeft genomineerd voor stagebedrijf van het jaar 2021, is zeer lovend. Het bedrijf geeft volgens hem op een erg bijzondere manier invulling aan het stagebeleid. René beaamt dat alle medewerkers achter het stagebeleid staan en geeft aan dat een ieder actief bijdraagt aan het formuleren en opstellen van een geschikte stageopdracht. ‘’De toekomst creëer je samen lijkt het devies, waarbij het bedrijf ook structureel de samenwerking zoekt met scholen en opleidingen. In de praktijk betekent dit dat eigen medewerkers, naast de nodige aandacht en begeleiding, soms ten gunste van stagiaires eigen werkzaamheden moeten aanpassen. Studenten voelen zich gewaardeerd en vrij om het beste van zichzelf te laten zien. Ook in coronatijd werd aan 15 studenten een mooie werkervaringsplek geboden. En dat op een totaal van meer dan 150 medewerkers.’’, vertelt René. Ook vertelt hij dat de organisatie écht in kansen denkt. Waar veel organisaties vandaag de dag aangeven geen mogelijkheden hebben om stagiairs te begeleiden, zoekt Royal Eijkelkamp naar oplossingen door voor verbinding tussen onderwijs en de praktijk te zorgen.

Op dit moment werken een aantal medewerkers van Royal Eijkelkamp thuis, zodat iedere stagiair(e) mogelijkheid heeft om op kantoor te werken. Verder krijgt elke stagiair(e) een manager en/of buddy aangewezen, zodat er altijd iemand beschikbaar is voor vragen.

Royal Eijkelkamp heeft meerdere projecten opgezet en initiatieven genomen, welke er voor moeten zorgen dat studenten voldoende mogelijkheden hebben om onderzoeken, leren en werken te combineren. Zo hebben ze met “InnoFields’’ een locatie ingericht waar onderzoeksprojecten uitgevoerd kunnen worden, gericht op  o.a. bodem, water en klimaat. Studenten hebben hier de mogelijkheid om praktijkgerichte afstudeeronderzoeken of vak-gerelateerde projecten op te zetten en uit te voeren. Daarnaast worden er hoorcolleges gegeven door Royal Eijkelkamp en ze zijn als organisatie bezig om een traineeship met Hogeschool van Hall Larenstein te ontwikkelen.

Het werven van nieuwe medewerkers is geen doel voor Royal Eijkelkamp, maar toch blijven veel stagiairs aan na hun stage of afstudeerstage. Stagiairs volgen MBO-, HBO- en WO-studies binnen verschillende vakgebieden zoals werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde en land- en watermanagement. Tijdens sollicitatiegesprekken worden geen gouden bergen beloofd door Royal Eijkelkamp en blijven ze realistisch. Doordat ze goed aan verwachtingsmanagement doen, weet de student waar hij/zij aan toe is. Ze proberen ten alle tijden te zorgen voor een fijne werksfeer en nemen dit op in de bedrijfscultuur.

Wanneer ik René tot slot vraag nog eenmaal te vertellen waarom Royal Eijkelkamp de titel ‘Stagebedrijf van het jaar 2021’ verdient, zegt hij het volgende: ‘’Bij Royal Eijkelkamp gaat het om het creëren van kansen, in dit geval voor stagiair(e)s. Ze hebben een authentiek stagebeleid opgenomen in hun strategie en doen dat, omdat ze er in geloven, niet voor de bühne. Ze hebben hier hun hele personeelsbestand in mee gekregen en zorgen dat mensen zich vrij voelen zichzelf te ontwikkelen’’.

Start typing and press Enter to search