Sacha Tijmstra: ”Er staat een sterke basis voor de komende jaren.”

 In Genomineerde stagiairs 2018, test

Sacha Tijmstra geeft een belangrijke tip mee aan alle stagiairs: durf uit de box te denken voor je leerdoelen. Volgens Sacha creëer je dan je eigen mogelijkheden.

 

Zet jouw stagebedrijf jouw wel eens in het zonnetje?

“Ik voel mij erg gewaardeerd door mijn collega’s. Ik ontvang vaak complimenten voor mijn geleverde werk en sommige collega’s zouden mij graag na de stageperiode terugzien.”

 

Hoe zag jouw gemiddelde dag er ongeveer uit?

“Dat is heel divers. Ik loop stage als coördinator van de WoesteLand Academie. Ik houd mij bezig met het aansturen van vrijwilligers, het organiseren van trainingen (de logistiek en afstemming met locaties), het ontwikkelen van nieuwe trainingen, het geven van trainingen, promotie-activiteiten uitdenken en het schrijven van teksten.”

 

Hoe ging de samenwerking met collega’s?

“De samenwerking met collega’s gaat goed. Het verloopt heel soepel. Ik voel me echt een volwaardige medewerker. Ook zijn de collega’s erg gezellig en hebben we goede gesprekken. Ze zijn altijd super enthousiast en omdat ik dat ook ben matcht dat goed.”

 

Wat motiveerde jou tijdens je stage?

“Dat zijn twee dingen. Ten eerste kan ik binnen mijn stage werken aan mijn grotere doelstelling. Mijn doel is om meer jongeren te betrekken bij de natuur en duurzaamheid. Ten tweede kan ik mijzelf binnen dit bedrijf ook verder ontwikkelen.”

 

Hoe heb jij jezelf tot nu toe ontwikkeld tijdens je stage?

“Allereerst als projectleider. Ik doe veel werkzaamheden binnen de organisatie, maar kan altijd goed overzicht houden. Verder ontwikkel ik mij ook buiten mijn studie. Ik leer tijdens mijn stage educatie maken en geven, terwijl dit niet bij mijn studie hoort.”

 

Waar ben je het meest trots op wat je tijdens je stage hebt gedaan?

“Ik ben het meest trots op dat het zo goed loopt met Woesteland Academie. We hebben alles vernieuwd en we hebben meer trainingen gegeven dan gehoopt. Er staat een sterke basis voor de komende jaren.”

 

Met welke drie woorden zou jouw stagebedrijf jou als stagiair omschrijven?

“Woesteland Academie zou mij omschrijven als een betrokken, enthousiaste en betrouwbare stagiair.”

 

Als iemand die bijna aan zijn stage gaat beginnen om advies vraagt, welke tip zou je dan mee willen geven?

“Mijn belangrijkste tip zou zijn dat je ook buiten de box moet durven denken voor je leerdoelen. Je creëert namelijk je eigen mogelijkheden binnen je stage als je dingen durft te vragen.”

 

Waarom zou jij de ‘Stagiair van het jaar 2018’ moeten worden?

“Ik zou stagiair van 2018 moeten worden, omdat ik zo begaan ben met het bedrijf en mij hier echt helemaal voor inzet,.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search