Sara Prifti: “ik wil het maximale uit mezelf halen”

Sara is een Italiaanse informatie technology student. Op dit moment loopt ze stage bij PXL widgets als back-end developer. We hebben Sara gesproken over haar visie op stage lopen en passie voor werk. Dit interview is vertaald vanuit het Engels. 

Dag van de Stagiair: Je stagebedrijf heeft je genomineerd, waarom denk je dat ze dit hebben gedaan? 

Sara: Vanaf het eerste interview met het bedrijf merkte ik dat we een fantastische klik hadden. Ik had het idee dat ze mijn enthousiasme om te leren, mijn passie voor het werk, en mijn verhaal over mijn achtergrond waardeerde. Dit zorgde ervoor dat ik graag hier stage wilde gaan lopen, ik wilde écht specifiek bij dit bedrijf stage gaan lopen.

In de nominatie schrijft het bedrijf dat je droomt om de beste developer te worden. Waarom ben je zo gepassioneerd over je werk?

Ik wil niet persé de beste developer ter wereld worden, maar ik wil het beste doen wat ik kan. Ik ben enorm gepassioneerd en wil zo veel mogelijk leren over mijn sector; ik wil het maximale uit mezelf halen.

Mijn liefde voor het vak komt uit mijn jeugd. In de eerste jaren van de middelbare school had ik voor het eerst een computer. Ik kwam erachter dat ik het heel leuk vond om dingen te maken met HTML en CSS. Aan het begin deed ik maar wat, maar over de jaren heen kreeg ik steeds meer serieuze interesse. Op een gegeven moment zag ik het als een fantastisch & krachtig mechanisme om dingen mee te creëren.

Maar ik ben opgegroeid in Italië, dus ik had nooit het idee dat dit een carrière was.

Wat heeft het feit dat je bent opgegroeid Italië te maken met het feit dat je niet dacht dat dit een carrière was?

Italie had niet de opties waar ik naar zocht, op basis van de Italiaanse studies dacht ik nooit dat je dit écht als carrière kon doen. Ten minste, niet waar ik woonde. Na onderzoek kwam ik erachter dat Nederland dit wél had, zo ben ik uiteindelijk ook op mijn huidige studie gekomen.

Je stagebedrijf schreef ook dat je twee parttime banen doet naast de universiteit. Klopt dat, en hoe regel je de dat met je stage?

Tijdens mijn universiteit had ik twee parttime banen aangezien ik alles hier zelf moet betalen, ik moet mezelf namelijk wel kunnen onderhouden! Toen ik mijn stage ben gestart ben ik bij één baan gestopt aangezien ik balans in het leven ook belangrijk vind, maar ik heb het nog steeds erg druk. Op dit moment besteed ik vier dagen in de weekaan stage en ga ik ga nog steeds één dag per week naar school. De opdrachten hiervan doe ik in de avonden. In het weekend werk ik.

Ik vind het ook belangrijk om veel te doen. Ik geloof echt in waar ik mee bezig zijn, dus hard werken is voor mij persoonlijke een belangrijke factor in het bereiken van mijn persoonlijke en professionele doelen.

Wat voor advies wil je geven aan andere stagiairs?

Vind een bedrijf dat echt past bij jouw persoonlijkheid, daarnaast is de werkomgeving enorm belangrijk. De stage is een fantastische kans om je vaardigheden en persoonlijkheid te ontwikkelen; in mijn geval heeft het voor veel motivatie en enthousiasme gezorgd. Wanneer veel mensen je graag helpen en hun kennis met je delen ontwikkel je jezelf enorm snel.

Start typing and press Enter to search