Semme Donkers: “Iedereen hier is heel vriendelijk en open.”

 In Genomineerde stagiairs 2018

Semme Donkers mocht in een korte tijd al veel zelf doen en word overal in meegenomen bij Kuijpers.

 

Zet jouw stagebedrijf jouw wel eens in het zonnetje?

“Het feit dat ik in een korte tijd al veel zelf mocht doen en overal in werd meegenomen is voor ook een manier om in het zonnetje te worden gezet.”

 

Hoe zag jouw gemiddelde dag er ongeveer uit?

“Als iemand een opleiding wil gaan doen dan maak ik een afspraak met ze. Tussendoor schuif ik ook regelmatig tijdens een sollicitatiegesprek aan bij een van de recruiters. Ook heb ik een hele lijst met telefoonnummers die hebben gereageerd op een vacature en die bel ik vervolgens allemaal na.”

 

Hoe ging de samenwerking met collega’s?

“Goed. Iedereen hier is heel vriendelijk en open. Ze staan altijd voor je klaar. Als ik een vraag heb dan helpen ze mij meteen. Ze geven me altijd het juiste steuntje in de rug. Mijn stagebegeleider woont bij mij in de straat en met hem reis ik dan ook wel eens naar kantoor of naar huis. Verder kan ik het vanaf het begin al goed met iedereen vinden. Vanaf dag één dat ik binnenkwam was iedereen vriendelijk en enthousiast.”

 

Wat motiveerde jou tijdens je stage?

“Dat ik zoveel zelf mag doen. Het is ook mijn deel om HR zo breed mogelijk te verkennen, zodat ik op het eind weet welke hoek van het veld mij het beste ligt. Daarom vind ik het zo leuk dat ik hier alles kan zien.”

 

Hoe heb jij jezelf tot nu toe ontwikkeld tijdens je stage?

“In het begin was ik een beetje terughoudend. Alles is nieuw, je hebt op school wel termen gehoord, maar in de praktijk is alles toch anders. Ook al ben ik nog niet zo lang bezig heb ik mijzelf al wel ontwikkeld. Nu stap ik gewoon op collega’s af om te vragen of ik mee mag naar een gesprek of als ik een vraag heb.”

 

Waar ben je het meest trots op wat je tijdens je stage hebt gedaan?

“Denk dat ik nu meer bezig ben met organiseren van de open avond aan het eind van de maand. Dat is wel iets groots waar ik met veel verschillende mensen van verschillende afdelingen mee moet samen werken.”

 

Met welke drie woorden zou jouw stagebedrijf jou als stagiair omschrijven?

“Nieuwsgierig, vooruitstrevend en enthousiast.”

 

Als iemand die bijna aan zijn stage gaat beginnen om advies vraagt, welke tip zou je dan mee willen geven?

“Laat alles over je heenkomen, ook al is het ontzettend veel. Pak alles op en laat zien wie jij bent, dat je er zin in hebt en veel wilt gaan leren.”

 

Waarom zij jij de ‘Stagiair van het jaar 2018’ moeten worden?

“Omdat ik vind dat ik nu al best veel heb laten zien wat ik kan en veel wil leren. Het bedrijf vind ik leuk en ik denk dat ik over een half jaar wel kan zeggen dat ik een jonge professional ben geworden op het gebied van HR.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search