Sergino Meiresonne: “Je hebt het idee dat je echt iets bijdraagt.”

 In Genomineerde stagiairs 2018

Sergino Meiresonne is bezig met een onderzoek naar milieubelasting van materialisatie. Het onderzoek geeft Kuijpers veel informatie en inzicht van iets waar tot nu toe weinig aandacht voor was.

 

Zet jouw stagebedrijf jouw wel eens in het zonnetje?

“Manuel, mijn stagebegeleider, deelt veel kennis en ervaring met mij. Een tijdje geleden nam hij mij mee naar een beurs. Dan word je toch in het diepe gegooid en daar leer je van. Dat is voor mij wel een manier van in het zonnetje zetten.”

 

Hoe zag jouw gemiddelde dag er ongeveer uit?

“Ik doe onderzoek naar het milieu impact van de materialen die door Kuijpers worden gebruikt. Ik ben dus veel bezig met lezen en onderzoeken. Via verschillende websites houd ik de huidige vorderingen van de onderzoeken op het gebied van milieu wereldwijd bij. Verder heb ik veel contact met alle afdelingen in het bedrijf.”

 

Hoe ging de samenwerking met collega’s?

“Hartstikke goed. Iedereen hier is vriendelijk en open.”

 

Wat motiveerde jou tijdens je stage?

“Puur alleen het onderwerp motiveert mij al, omdat het te maken heeft met duurzaamheid en milieu impact. Ik vind dat zelf namelijk een belangrijk onderwerp. Je hebt het idee dat je echt iets bijdraagt.”

 

Hoe heb jij jezelf tot nu toe ontwikkeld tijdens je stage?

“Mijn onderzoek vaardigheden zijn zeker vooruitgegaan. Verder is het de eerste keer dat ik stage loop en dat is ook een ervaring op zich.”

 

Waar ben je het meest trots op wat je tijdens je stage hebt gedaan?

“Het is een nieuw onderwerp binnen de organisatie dat ik in samenwerking met Manuel heb opgepakt. Je merkt dat collega’s betrokken zijn met ons onderzoek en graag meer willen mee gaan doen.”

 

Met welke drie woorden zou jouw stagebedrijf jou als stagiair omschrijven?

“Zelfstandig, serieus en analytisch.”

 

Als iemand die bijna aan zijn stage gaat beginnen om advies vraagt, welke tip zou je dan mee willen geven?

“Op het begin zoveel mogelijk kennis opdoen en een praatje maken met iedereen zodat je weet wat iedereen doet. Zorg dat je het bedrijf in de eerste paar weken goed leert kennen.”

 

Waarom zou jij de ‘Stagiair van het jaar 2018’ moeten worden?

“Ik denk omdat het onderzoek dat ik uitvoer een maatschappelijk belang heeft. Het is de eerste inhoudelijk stap rondom milieu impact en circulariteit binnen Kuijpers.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search