In Top 5 Stagiairs 2022

Top 5 stagiair(e) – Stijn Reimert

‘Stagiair van het jaar 2022’. Een titel waarmee iedere stagiair in Nederland graag naar huis zou willen! De dag van de Stagiair is een initiatief van StudentenBureau. Op deze dag willen we alle stagiaires en stagebedrijven in het zonnetje te zetten. Inzichten van de nieuwste generaties zijn goud waard voor iedere organisatie en daar mogen we best even bij stil staan! Daarom maken we vandaag kennis met Stijn Reimert, één van vijf genomineerde stagiairs die kans maakt op deze titel. Hallo Stijn!

Stijn is 23 jaar en woont in het prachtige Dalfsen, in Overijssel. Stijn volgt zijn afstudeerstage bij Abbott in Zwolle. Abbott produceert zuigelingen-, pediatrische en medische voeding. “Patiënten die in het ziekenhuis liggen, kunnen bijvoorbeeld sondevoeding krijgen van Abbott”. In de Amerikaanse schappen is Abbott een bekend merk. “Het verhaal gaat dat Ariana Grande na het uitgaan onze hydraterende drankjes neemt om een kater tegen te gaan‘’, aldus Stijn. Mensen in alle fasen van hun leven kunnen vertrouwen op de voedingsmiddelen van Abbott om aan te sterken na bijvoorbeeld een operatie of tijdens ziekte.

“We proberen bij Abbott onder andere onze footprint te reduceren”

Stijn is onderdeel van het afvalwaterproject. Iets waar hij dagelijks veel van leert. Tijdens de stage helpt Stijn:

  1. Zaken meetbaar te maken, zodat Abbott meer inzicht krijgt in haar afvalwaterwaardes;
  2. Meetdata te interpreteren en daarmee tot verbetersuggesties te komen;
  3. Te communiceren naar operators om de organisatie te activeren;
  4. Voortgang te monitoren binnen de organisatie;
  5. Te bouwen aan een vangnet om te grote pieken richting de waterzuivering te voorkomen.

“Ik geniet ervan dat ik alle ruimte krijg om zelfstandig te werken” 

Stijn vindt het fijn om de ruimte te krijgen, hierdoor leer je volgens hem sneller. ‘’Binnen Abbott is iedereen bereid studenten te helpen’’, aldus Stijn. Zijn doel aan het begin van de stage was om te ontwikkelen in change-, project- en stakeholdermanagement. In dit project komen al deze die aspecten aan bod. Wekelijks wordt de voortgang geëvalueerd met de begeleiding binnen Abbott.

Iedereen kan zichzelf ontwikkelen en verbeteren, volgens Stijn. Hij gaat zich de aankomende maanden nog focussen op het analyseren van data en deze omzetten naar informatie die direct bruikbaar is. Of Stijn na zijn stageperiode nog werkzaam is bij Abbott? Als het aan Abbott ligt wel! Stijn zou wellicht nog verder willen studeren, maar zal in de komende maanden besluiten wat hij gaat doen.

Waarom Stijn de titel “Stagiair van het jaar 2022” verdient? Hij is super zelfstandig, is toegankelijk, communiceert goed en vraagt altijd naar feedback! De stagiair krijgt de ruimte en het bedrijf krijgt een sterk gemotiveerde extra medewerker!

Stijn zijn collega zegt het volgende; “Op de vraag of hij een stevige uitdaging wilde en veel wilde leren, hoefde hij niet lang na te denken”.

Leuk gesprek Stijn, succes met het stemproces!

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search