Strukton Worksphere is genomineerd voor stagebedrijf van het jaar 2020

Bij Strukton Worksphere hebben we contact gehad met Jos van der Vegt. We hebben het met hem gehad over het project Toekomstbestendig Vakmanschap, communiatie met de stagiairs en de waarde van deze stagiairs.

Waarom zijn jullie genomineerd?
In de sector ‘techniek’  en ‘ bouw’ is een groeiend tekort aan goed opgeleid personeel. De BBL leer-werktrajecten zijn van alle tijden in deze branche, de opvang van BOL en Hbo studenten voor stages en afstuderen is minder vanzelfsprekend. Als business en HR hebben we samen de handen ineen geslagen en besloten dat ook wij een bijdrage moeten leveren aan het opleiden van toekomstig talent. Nu man een paar jaar meer gestructureerd onderweg is met opleiden, stages en projectweken zien we dat het werkt voor beide partijen. Studenten vinden ons doorgaans een leuk bedrijf om stage te lopen, de stagiairs krijgen best veel vrijheid en verantwoordelijkheid en mogen echt meedoen in de praktijk. En van de begeleiders verwachten we dat ze in ‘meester-gezel’ vorm tijd en energie in ‘hun’ student investeren en kennis overdragen. Maatschappelijke thema’s als energie en duurzaamheid, circulariteit, digitalisering en data werken als een magneet op studenten en juist op deze thema’s zetten wij in met onze dienstverlening.

Onze aanpak en betrokkenheid in bijvoorbeeld het project Toekomstbestendig Vakmanschap, kan opgevallen zijn, resulterend in deze nominatie? Jaarlijks hebben we als Strukton Worksphere zeker 60 BOL en Hbo/Wo-stagiairs per jaar die bij ons stage komen lopen of afstuderen, naast de diverse BBL-trajecten.

Hoe verzekeren jullie dat alle stagiairs goede begeleiding krijgen?
Als Strukton Worksphere hebben we landelijk meerdere vestigingen, per vestiging is de erkenning van het leerbedrijf per opleiding/discipline gewaarborgd in afstemming met SBB. We beschikken over erkende praktijkbegeleiders en soms toets SBB in een persoonlijk gesprek ook of de beoogde leerlingbegeleider voldoet aan het gewenste profiel. In de praktijk vinden we het belangrijk dat de ‘meester-gezel’  koppels kloppen, dat de Worksphere collega het echt leuk vindt om een periode met een stagiair op te trekken en iemand het vak te laten zien en te leren. Studenten voelen dat andersom feilloos aan, of iemand er zin in heeft. En vanuit HR sturen we dat soms een beetje bij in een coachende rol.

“Zo hadden we ooit een stagiair die de eerste dag om 7:15u aanwezig was en de volgende dag om 7:45u en dit leverde op dag twee een ‘deze is ongeschikt’  kwalificatie op van de begeleider, we starten in de uitvoering immers om 7:30u! Navraag vanuit HR bij de student leert dat de begeleider had aangegeven dat er dagelijks rond 7:30u wordt gestart, dus die vond 7:45u ook nog prima op tijd. Communicatie is dus essentieel, zo ook in dit geval, want na een korte toelichting op de huisregels heeft betreffende stagiair gewoon een super stageperiode gedraaid.” aldus Jos van der Vegt (HR Manager).

Verder bewaakt men ook dat er niet teveel stagiairs zijn, we krijgen soms meer sollicitaties dan dat we aan ervaringsplekken kunnen aanbieden. Als we geen goede begeleiding kunnen garanderen, dan beginnen we er niet aan. 

Nadat studenten een projectweek bij Strukton Worksphere hebben gedraaid, moesten ze voor school een bijdrage maken voor een tentoonstelling voor medestudenten, ouders, leraren en betrokkenen.
Dit is nou zo’n voorbeeld van dat studenten in een aantal dagen technieken hebben gezien die concreet worden toegepast en dat ze dit direct toepassen/vertalen naar de opleiding.

Wat is in één zin jullie sleutel tot succes?
De juiste ‘meester-gezel’ koppels samenstellen en vervolgens de stagiair het vertrouwen geven, waarbij hij of zij zoveel mogelijk de ruimte krijgt om echt mee te doen in de praktijk.

Maak de zin af: als ik één ding wil meegeven aan andere stage bedrijven is het…
Onderschat de toegevoegde waarde van stagiairs niet. De introductie, de opstart en begeleiding kost tijd … maar daarvoor krijg je ook wat terug. We zien regelmatig dat stagiairs super handig zijn met IT, nieuwe software en anders kijken naar de wereld. Soms brengen stagiairs echt vernieuwende ideeën of oplossingen en een echt leergierige student houdt je op z’n minst scherp in je eigen vak.

Start typing and press Enter to search