De voorgaande winnaars

Lees de verhalen van alle stagiairs en stagebedrijven van het jaar, vanaf 2014!

Jade van Dorth

Stagiair van het jaar 2021

Jade liep stage bij Buzzpartners in Purmerend, een social media marketing bureau. Jade heeft de titel voornamelijk gewonnen door haar inzet en enthousiasme bij het bedrijf. Ze heeft meerdere prijzen gewonnen en kijkt niet alleen wat er gedaan moet worden voor haar opleiding. Ze vindt het net zo belangrijk dat het bedrijf echt iets aan haar heeft. Een echte win-win situatie dus!

jade
untitled-1

Royal Eijkelkamp

Stagebedrijf van het jaar 2021

Royal Eijkelkamp biedt ieder jaar plek aan 10 tot 15 studenten en dat op een totaal van 150 medewerkers. Het mooie aan Royal Eijkelkamp is dat het belang van stagiairs door iedereen binnen het bedrijf wordt ingezien. Studenten volgen studies binnen verschillende vakgebieden, op verschillende niveaus. Dit zorgt er voor dat er wordt gewerkt aan diversiteit en toegankelijkheid. Het stagebeleid leeft binnen de organisatie en wordt door iedereen gedragen. Ondanks dat Royal Eijkelkamp het niet als doel ziet om zo veel mogelijk studenten aan te nemen na een stage of afstudeerstage, gebeurt dit wel. Dit toont aan dat (oud-) studenten het echt naar hun zin hebben gehad en dat het beleid van Royal Eijkelkamp loont!

Eline Silven

Stagiair van het jaar 2020

Eline Silven liep stage bij Vrest in Amsterdam. Vrest biedt een platform voor het ondersteunen van zorgorganisaties. Eline heeft de titel voornamelijk binnengesleept vanwege haar doorzettingsvermogen en inventiviteit. Zo moest ze tijdens haar stage Duitse artsen in opleiding interviewen. Dat was niet altijd even gemakkelijk tijdens de corona crisis, maar ook hier heeft ze een oplossing voor weten te vinden.

eline-silven
strukton-worksphere

Strukton Worksphere

Stagebedrijf van het jaar 2020

Strukton Worksphere begeleidt meer dan 60 stagiairs per jaar. Vanwege het groeiende tekort aan goed opgeleid personeel in techniek en bouw heeft het bedrijf samen met de HR-afdeling besloten dat ze significante bijdrage moeten leveren aan het opleiden van toekomstig talent. En dat is precies wat ze doen. Jos van der Vegt, HR-manager bij Strukton Worksphere zegt: “De introductie, de opstart en begeleiding kost tijd, maar daarvoor krijg je ook wat terug. We zien regelmatig dat stagiairs superhandig zijn met IT, nieuwe software en anders kijken naar de wereld. Soms brengen stagiairs echt vernieuwende ideeën of oplossingen en een echt leergierige student houd je op z’n minst scherp in je eigen vak.

Roos Scholte-Albers

Stagiair van het jaar 2019

Roos is gedreven, ze werkt hard. Dit kwam voort uit de nominatie die we voor haar binnen kregen, alle reacties op haar nominatie en het gesprek wat we met haar hadden ter aanleiding van het feit dat ze de top 3 gehaald had. Daarom heeft ze de award Stagiair van het Jaar 2019 mogen ontvangen.

“Ik ben vanuit mijzelf enorm gedreven. Dit komt in mijn studie altijd naar voren in dat ik altijd voor het beste resultaat wil gaan en een hoog punt. In mijn nominatie is ook het woord “perfectionistisch” genoemd. Dit past wel bij mij. Ik stel enorm veel eisen aan mijn eigen werk.”

roos
pxl

PXL.Widgets

Stagebedrijf van het jaar 2019

In 2019 sleepte PXL.Widgets de award Stagebedrijf van het Jaar 2019 binnen. De organisatie creëert een veilige leeromgeving voor haar stagiairs waar ontwikkeling centraal staat. Stagiairs hebben misschien wel de titel “stagiair”, maar zo wordt er niet naar ze gekeken én zo worden ze ook zeker niet behandeld. “Wij vinden dat men echt moet investeren in de toekomst en daarmee dus ook de stagiair. Stagiairs zijn hartstikke waardevol en verdienen het ook gewoon om hetzelfde behandeld te worden als werknemers”.

Lees hier een interview met PXL.Widgets over het begeleiden van stagiairs tijdens de corona crisis.

Vera Hubers en Jeanine Lanting | Abbott

Stagiairs van het jaar 2018 & stagebedrijf van het jaar 2018

In 2018 werden Vera Hubers en Jeanine Lanting samen de stagiairs van het jaar 2018; de eerste keer dat twee stagiairs samen de titel binnen sleepten.  Het duo zette samen een innovatief activiteitenprogramma op tijdens hun stage bij  Stichting de Trans.

In ditzelfde jaar werd Abbott stagebedrijf van het jaar 2018. Abbott zet zich enorm in voor haar stagiairs: een speciaal studentenprogramma, de mogelijkheid om te pitchen voor het managementteam en enorm goede begeleiding.

farzad

Farzad Farahzad

Stagiair van het jaar 2017

Farzad heeft zich echt bewezen in zijn afstudeerstage. Tijdens zijn stage kreeg hij te maken met een ernstige ziekte, desondanks heeft hij zijn stage afgesloten met een fantastisch cijfer. Niet gewoon een voldoende, maar een dikke 9!

Hij liep stage bij een opslagterminal voor chemische stoffen. In zijn stageperiode heeft hij toekomstige uitbreidingsmogelijkheden onderzocht. Hierin heeft hij gekeken om samen met andere divisies (zoals de binnenvaart & tank containers) een gezamenlijke oplossing te vinden.

Mansystems

Stagebedrijf van het jaar 2017

Mansystems neemt het coachen van stagiairs enorm serieus, bij Mansystems worden ze behandeld als volwaardig medewerkers. Ze worden volledig betrokken bij het bedrijf. Daarnaast heeft Mansystems een innovatieve manier  voor het koppelen van stagiairs & stagebegeleiders. Dit wordt gedaan aan de hand van een persoonlijkheidstest.  Deze test geeft de match tussen stagiair & begeleider aan.

Een betere match zorgt voor een betere dynamiek tussen de stagiair en stagegeleider; en dus ook voor een beter resultaat!

mansystems
ellen

Ellen Hessels

Stagiair van het jaar 2016

Ellen heeft zich constant ontwikkeld tijdens haar stage. Niet alleen op theoretisch gebied, maar ook op het gebied van persoonlijke & professionele ontwikkeling. Daarnaast heeft ze in haar werkzaamheden en onderzoek écht iets bijgedragen aan het bedrijf waar ze stage heeft gelopen: Diversey Care.

Driessen HRM

Stagebedrijf van het jaar 2016

Driessen HRM heeft oog voor jong talent en een focus op de ontwikkeling van dit talent. Met een op maat gemaakt inwerktraject en intensieve begeleiding zorgen ze dat stagiairs het maximale uit hun stageperiode halen. Dit in combinatie met een informele sfeer, veel kennisuitwisseling, een  hoge stagevergoeding, en veel betrokkenheid zorgt ervoor dat DriessenHRM zichzelf het stagebedrijf van het jaar 2016 mag noemen.

driessen-hrm
thom

Thom van der Dorst

Stagiair van het jaar 2015

Thom heeft zichzelf erg bewezen binnen zijn stagebedrijf: Arcade ICT. Binnen het bedrijf kreeg hij veel vrijheid, waar hij uitmuntend mee om ging. Zijn inzet en pro-activiteit hebben ervoor gezorgd dat hij zijn stage fantastisch afsloot én een baan wist binnen te slepen bij zijn stagebedrijf.

Landall Greenparks

Stagebedrijf van het jaar 2014

De stagebegeleiders van Landal Greenparks begeleiden hun stagiairs elke dag vol passie. Het bedrijf mag zich dan ook stagebedrijf van het jaar 2014 noemen vanwege hun intensieve contact met het hoger onderwijs, de intensieve stagebegeleiding én het feit dat een groot percentage van de stagiairs blijft plakken na hun stage. “Opleiden doen we samen is onze visie. Een stage is succesvol als een student met meer kennis vertrekt dan hij binnenkwam. En als ze het naar hun zin hebben gehad”, aldus stagecoordinator Linthorst. “Aan andere bedrijven wil ik meegeven: zet een goede basis neer binnen je organisatie en vertel het eerlijke verhaal”.

landal
Voorgaande winnaars

Joost Geurtsen

Stagiair van het jaar 2014

“Het is een hele grote eer. Ik vind het vooral heel erg positief dat de organisatie van de Dag van de Stagiair het belang van stagiairs op deze manier heeft uitgelicht. En ook mijn stagebedrijf NU.nl ben ik erg dankbaar”, aldus ‘Stagiair van het jaar’ Joost. Joost werd door de vakjury uitgeroepen tot winnaar vanwege zijn uitzonderlijke stage bij NU.nl. Joost werd aangenomen bij Sanoma doordat hij een tweet had gestuurd en creëerde daar zijn eigen baan als junior product manager. Tijdens zijn stage heeft Joost een stagevereniging opgericht om alle stagiairs van Sanoma aan elkaar te verbinden. “Er zijn ontzettend veel stagiairs op allerlei verschillende afdelingen. Op deze manier kunnen ze kennis en ervaringen met elkaar delen”. Afgelopen woensdag had Joost zijn laatste stagedag (waar hij een 9 als eindcijfer voor kreeg); donderdag is hij al begonnen in zijn nieuwe baan bij NU.nl.

Start typing and press Enter to search