Wehkamp: “De kern van werken bij ons is Learn, Laugh, Lead”.

Wehkamp, een van de grootste online warenhuizen van Nederland, zit in de top 3 voor stagebedrijf van het jaar 2019. Wehkamp is genomineerd door 5 (!)  van haar stagiairs.

Dag van de Stagiair: waarom zijn jullie genomineerd?

Wehkamp: We doen enorm veel met stages binnen het bedrijf. Het doel van de stages is om de stagiairs Wehkamp te laten beleven, om te laten zien hoe het eraan toe gaat. Het gaat natuurlijk om relevante ervaring op doen, maar we maken ze ook echt onderdeel van het bedrijf Wehkamp.

De kern van werken bij Wehkamp is “Learn. Laugh. Lead.”. Dit zie je ook heel goed terug in de manier hoe wij stages benaderen. Learn betekent experimenteren en leren. En zo meer aan jezelf en aan Wehkamp toevoegen. Want wanneer jij groeit, groeit Wehkamp; wanneer Wehkamp groeit, groei jij. Laugh staat onder meer voor onze goede werksfeer (niet voor niets dat een van de kernwaarden in de nominatie “gezellig” was). Lead betekent dat we niet alleen als bedrijf marktleider willen zijn, maar dat je ook echt leiding hebt over je eigenlijk ontwikkeling.

Hoe verzekeren jullie, als groot bedrijf, dat alle stagiairs goede begeleiding krijgen?

Dit komt door de manier hoe wij naar stageplaatsen kijken. We vinden dat een stageplaats bij Wehkamp ook een mogelijke opstap moet zijn naar een baan bij Wehkamp na het afronden van je studie. Hier kijken we ook naar in het selectieproces. We kijken of de stagiair goed past binnen Wehkamp en of het een toekomstige werknemer zou kunnen zijn.

Dit maakt het ook al snel belangrijk voor de stagebegeleider dat ze goed begeleid worden. Je begeleidt namelijk niet alleen een stagiair, je begeleid een toekomstige medewerker.

Wat is in één zin jullie sleutel tot succes?

Dan moet ik toch weer terugkomen op “Learn. Laugh. Lead”. Dit dekt echt maximaal de lading van wat iedereen bij ons doet, ook op het gebied van stages en stagiairs.

Maak de zin af: als ik één ding wil mee geven aan andere stagebedrijven is het…

Denk een stapje verder. Focus niet alleen op de groei van de stagiair, maar maak ze ook echt eigenaar van hun eigen carrière. Wat ons betreft is dat niet iets dat je uit een cursus haalt, maar dat echt ingebed is in onze Learn.Laugh.Lead cultuur. Dat zit in allerlei zaken die terloops lijken, maar waar we bewust mee omgaan. Bijvoorbeeld door stagiairs mee te nemen naar meetings die ze kunnen inspireren, en door vragen te stellen die ze op ideeën brengen.

Start typing and press Enter to search