Roos Scholte Albers is stagiair van het jaar 2019. PXL.Widgets is stagebedrijf van het jaar 2019!

Roos Scholte Albers uit Veldhoven heeft op 22 mei, op Dag van de Stagiair 2019, de titel ‘stagiair van het jaar 2019’ mogen ontvangen. Het bedrijf PXL.Widgets, gevestigd in Haarlem, heeft de titel ‘stagebedrijf van het jaar 2019’ gekregen.

Elk jaar op 22 Mei is het Dag van de Stagiair. Op deze dag worden alle stagiairs en stagebedrijven van Nederland in de spotlights gezet. Daarnaast wordt op deze dag de stagiair en het stagebedrijf van het jaar uitgeroepen. De stagiairs en bedrijven zijn aangedragen door stagebegeleiders, leraren, bedrijven of stagiairs uit heel Nederland. Uit meer dan 100 inzendingen zijn 3 stagiairs en 3 stagebedrijven genomineerd, uit beide categorieën is één winnaar geselecteerd.

Roos Scholte Albers loop stage bij Modoc. Op de vraag waarom ze denkt dat ze genomineerd is gaf ze als antwoord “Collega’s vinden dat ik heel planmatig en gedreven werk. De nominatie vind ik echt een heel erg mooi compliment!” Roos zegt dat ze veel eisen aan zichzelf stelt en dat ze altijd voor het hoogste punt gaat. Dit is bij de collega’s natuurlijk niet onopgevallen gebleven en deze hebben haar dan ook genomineerd met als eigenschap dat ze erg perfectionistisch is.

Tijdens de bekendmaking gaf stagebedrijf PXL.Widgets aan wat ze belangrijk vinden aan het werken met stagiairs: “aandacht besteden aan stagiairs, kennisdeling en samenwerken, want dit is de toekomst!“

Op de dag van de stagiair zijn onder de hashtag #dagvandestagiair op social media verschillende stagiairs in het zonnetje gezet. Dag van de Stagiair is een initiatief vanuit StudentenBureau met als doel om de stagiair en het stagebedrijf ten minste één dag per jaar in het zonnetje te zetten. Stagiairs werken vaak aan een specifieke opdracht binnen de organisatie, doen werk waar het bedrijf niet snel aan toe komt en hebben vernieuwende kennis en inzichten. Toch krijgen sommigen niet altijd de waardering die ze daadwerkelijk verdienen. Daarnaast leveren stagebedrijven intensieve begeleiding. Vanuit die gedachte is Dag van de Stagiair opgezet.

Lees hier het complete interview met Roos, lees hier het complete interview met PXL.Widgets!

Start typing and press Enter to search