winnaars 2021

Jade van Dorth uit Purmerend heeft op 26 mei, op Dag van de Stagiair 2021, de titel ‘stagiaire van het jaar 2021’ mogen ontvangen. Het bedrijf Royal Eijkelkamp , gevestigd in Giesbeek, heeft de titel ‘stagebedrijf van het jaar 2021’ gekregen.

Elk jaar tussen 22 en 26 mei is het de Dag van de Stagiair. Op deze dag worden alle stagiairs en stagebedrijven van Nederland in de spotlights gezet. Vorig jaar was dit door COVID iets lastiger, waardoor we er dit jaar weer net even wat meer aandacht aan wilde besteden. Op de dag van de stagiair worden ook de stagiair en het stagebedrijf van het jaar uitgeroepen. De genomineerde stagiairs en bedrijven zijn aangedragen door stagebegeleiders, leraren, bedrijven of stagiairs uit heel Nederland. Dit jaar hadden we meer dan 150 nominaties! Hieruit zijn 3 stagiairs en 3 stagebedrijven geselecteerd en uiteindelijk is uit beide categorieën één winnaar naar voren gekomen.  Op basis van het aantal stemmen dat zij hebben weten te realiseren en op basis van interviews die met de geselecteerden zijn gehouden is deze winnaar vastgesteld. In totaal is er meer dan 4500 (!) keer gestemd op de stagiair of op het stagebedrijf van het jaar 2021.

Jade van Dorth loopt stage bij Buzzpartners, een social media marketing bureau in Purmerend. Jade ondersteunt hier door content te creëren en deze content voor klanten op hun social media kanalen te plaatsen. Daarnaast ondersteunt ze het bedrijf ook op customer support. Na het uitreiken van de prijzen werd Jade door meerdere mensen uit haar omgeving gebeld en gefeliciteerd. Dit geeft maar aan hoe erg Jade dit in haar netwerk heeft laten leven. Ook Buzzpartners heeft er alles aan gedaan om de uitreiking zo leuk mogelijk in te richten voor Jade, waardoor dit haar nog lang bij zal blijven.

Ook Royal Eijkelkamp, stagebedrijf van het jaar 2021, heeft iedereen meegenomen in de verkiezing. Hun eigen huisfotograaf stond klaar om het memorabele moment vast te leggen en de volgende dag ging het feest gewoon door en was er ruimte voor taart! Uiteraard waren ook de stagiairs aanwezig om de titel te ontvangen.

Op de dag van de stagiair zijn onder de hashtag #dagvandestagiair op social media verschillende stagiairs in het zonnetje gezet. Dag van de Stagiair is een initiatief van StudentenBureau en is opgezet met het doel om de stagiair en het stagebedrijf ten minste één dag per jaar in het zonnetje te zetten. Stagiairs zijn op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen en brengen een frisse blik mee binnen de organisatie. Ze bedenken innovatieve oplossingen voor bestaande problemen en kunnen veel werkzaamheden verrichten waar de organisatie normaal gesproken niet aan toe komt. Toch krijgen sommige studenten niet altijd de waardering die ze daadwerkelijk verdienen. Daarnaast leveren stagebedrijven intensieve begeleiding. Vanuit die gedachte is Dag van de Stagiair opgezet.

Lees hier het complete interview met Jade, lees hier het complete interview met Royal Eijkelkamp!

Start typing and press Enter to search